Kampvuur kamp 2018       22552776 1481954735217681 1006319055127994346 n

Hoi allemaal,

Onze scoutsgroep bestaat op dit moment uit ongeveer 7 leden in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, en begeleiding: Bernd Brugemann en Piet Mulder.

Wij richten ons vooral op de scoutingtechnieken, dit houdt in:

• Hout hakken
  • Zelf vuur kunnen maken en daarop koken
  • Met kompas en GPS kunnen werken
  • Kaarthoek meten
  • En natuurlijk pionieren.(dat is met houten palen en touw een bouwwerk maken)

scouts
 Verder is ons programma gevuld met wat spelen gericht voor de samenwerking binnen de groep.

Wij gaan ons de komende tijd richten op de RSW (regionale scouting wedstrijden) waar de scouts zelfstandig moeten werken. Zelf tent opzetten, keuken pionieren en koken.

De RSW is een wedstrijd, maar wij gaan niet voor de winst. Er wordt gejureerd op samenwerking, milieu (hou je je kampterreintje schoon), koken, de hike, en de resultaten uit de spelen die worden georganiseerd. De leiding gaat wel mee, maar mag zich niet bemoeien met zijn eigen scouts, wel wordt de leiding ingezet om op post te zitten tijdens de hike en bij de spelen.

Je hoeft geen ervaring te hebben om bij onze groep te komen, al doende leer je een heleboel.

Onze opkomsten zijn zaterdagmiddag van 13:00 - 15:00
Lijkt het je leuk om bij ons te komen kijken dan kan dat altijd.
Neem dan contact op met Bernd of Piet

kampvuur